Skötselråd

 

 

 

 

Skötselråd Microfiberdukar.

Microfiberduken bör alltid tvättas först innan användning för att eventuellt få bort produktionsbaserad kontamination så som ludd, fibrer och annat som produktionskedjan kan ha orsakat.

Tvätta alltid nya dukar i skarpa färger så som orange, svart och röd separat första gångerna för att undvika avfärgning på andra textilier.

Snabbrengörning: Handtvätta i varmt vatten med ett milt flytande tvättmedel utan blekmedel, mjukmedel, färgmedel och parfym.

Noggrann rengöring: Alla dukar från MH SoftFiber tål maskintvätt. Dukarna ska tvättas i max 60 grader Celsius, högre temperaturer kan skada fibrerna i duken vilket i sin tur leder till att funktionen inte bli optimal. Det gäller även vid maskintvätt att använda ett flytande tvättmedel fritt från blekmedel och parfym.

Tvätta endast dukarna med textilier som inte ”lintar”

Dukarna tål att tumlas på låg temperatur.

Dukarna ska INTE strykas med strykjärn.

Använd INTE mjukmedel.

Använd INTE ett tvättmedel innehållande mjukmedel.

Använd INTE Klorin för att få duken ren eller avlägsna rester av fläckar.

Tvätta ALDRIG tillsammans med bomull.

TIPS: Förvara smutsiga dukar i en separat korg eller hink för att minimera risken att blanda ihop dem med råd enligt ovan.

Skötselråd Bubble Wash Pad.

Sköljs ur efter användning med ljummet vatten. Det räcker oftast med att rengöra produkten på detta viset.

Rekommenderad användning är att ha en pad för tvätt av billack och en för tvätt av trösklar och fälgar för att minimera risken för repor.

Om maskintvätt nödvändig tvättas i 30 grader Celsius. Använd ett milt flytande tvättmedel utan blekmedel, mjukmedel, färgmedel och parfym.

Ska lufttorkas.